rosehiptea

U jesen pijte šipkov čaj i ojačajte imunitet!

 

Naša suradnja s trgovinom zdravog življanja “Bio Terra” traje godinama. Od ovog rujna, pratite i savjete fitoterapeutice Snježane Kolobarić o preparatima (čajevima i dodacima prehrani) koje će upravo u ovo doba godine podržati vaš organizam na najbolji način.

U rujnu preporuka je za: ŠIPAK, HIBISKUS I TRIPHALA.

Detoksikacija u jesen se preporuča kako bi ojačali imunitet, a također na prijelazu godišnjih doba uvijek je poželjno čistiti organizam radi očuvanja zdravlja i dobrog općeg stanja.

Od čajeva, Šipak se zbog sadržaja vitamina C koristi kao sredstvo za jačanje imuniteta. Novija su istraživanja pokazala da bi šipak mogao pomoći ublažavanju bolova i povećanju pokretljivosti zglobova pa je dobar saveznik svim osobama koji vježbaju. Šipak je domaća biljka, lako dostupna u našim krajevima. Ako čaju dodate med, kokosovo ulje, limun i cimet dobivate ne samo zdravi već i ukusan napitak.

Osim čaja od Šipka u jesen konzumirajte i čaj od Hibiskusa. Ima diuretička svojstva stoga pomaže kod izlučivanja viška tekućine iz organizma, ali djeluje i na probavne tegobe te se preporuča i ljudima koji imaju problema s viškom kilograma.

Od dodataka prehrani Triphala je više nego sjajan odabir. Ta sjajna biljna formula balansirati cijeli organizam. Jedna od najpopularnijih ayurvedskih biljnih formula, koja osnažuje tijelo u jesen i priprema ga za zimu. Drevne Vede navode kako se konzumiranjem Triphale godinu dana, čovjek oslobađa svih bolesti i osigurava si iznimno dug životni vijek.

Triphala je tako moćna jer regulira probavu i probavne tegobe, čisti jetru i toksine iz cijelog tijela, smanjuje stres, potiče zdravo mršavljenje, pojačava asimilaciju hranjivih sastojaka, hrani, čisti, jača, regenerira i pomlađuje cijelo tijelo. Održava cijeli organizam vitalnim i mladim zahvaljujući dubinskoj regeneraciji.”

Izvor: Snježana Kolobarić, Bio Terra d.o.o. (www.bioterra.hr, pod O nama više o Snježani)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *