English

MOFIT

U ZAJEDNICI


Današnje je vrijeme brzo, zahtjevno i stresno, ne samo za nas odrasle već i za djecu, naše ljubimce. Ipak, čovjek je društveno biće i da bismo bili zdravi i sretni, u životu nam je potreban balans. Kroz posao manifestiramo svoje ambicije, druženjem s obitelji i prijateljima snažimo se ljubavlju i razumijevanjem, baveći se svojim interesima i hobijima razvijamo sebe. Ipak, u toj slici nedostaje još netko!


Svi mi povezani smo na jedan nevidljiv, ali opet snažan način: dišemo isti zrak, jedemo istu hranu koja je uzgajana na našem zajedničkom planetu... Biti sretan i zadovoljan nije loše, no daje nam moralnu obvezu da pomognemo našim sugrađanima koji nisu jednake sreće.

 

Program "Mofit u zajednici" potiče brigu i podršku za naše sugrađane (i životinje), sve one koji se iz raznih razloga nalaze u teškoj situaciji te im je potrebna podrška, ljubav, topla riječ ili novac.

 

U 2011. sakupili smo 3180 kn, i to za:

Kolajnu ljubavi (kupljene su potrepštine za djecu u hrvatskom sirotištu u Tanzaniji),

OŠ Augusta Šenoe (nabavljeno je 10 odbojkaških lopti),

Tihomira Roka i Dorjana Katića (naše susjede, mladiće koji su stradali u prometu, za potrebe koje imaju nakon teških nesreća) i

"Mali dom", ustanovu za djecu s posebnim potrebama (nabavili smo kreativni pribor).

 

U 2012. sakupili smo 1800 kn za:

Sklonište za nezbrinute životinje "Dumovec" (potrepštine koje trebaju),

Dječji vrtić "Bajku", za igračke za djecu (zbog nedostatka interesa za suradnju novac će biti doniran "Malom domu" i djeci s posebnim potrebama, Baštijanova 1).

 

Naš mali projekt pomoći zajednici i dalje se nastavlja. Na našoj recepciji stalno imamo škrabicu u koju možete ubaciti kunu, dvije ili koliko možete i želite dati. Sav sakupljeni novac doniramo, a o prikupljenim novčanim sredstvima redovito vas obavještavamo na webu ili u našim Novostima.

 

Ljubav, briga i dobra namjera najvažniji su. Dobra stara poslovica kaže: Zrno po zrno pogača. Mi smo krenuli sa zrnom...

Sve naše članove, a i prijatelje, pozivamo da nam se pridruže u toj namjeri.

 

Hvala vam u ime svih onih koje naša akcija razveseli!

 

"Kad pomažete drugima, maknuli ste se od svog ega"          Osho

("When you help others you have moved out of your own Ego.")


DOSADAŠNJE

AKCIJE


Svibanj 2012


Veljača, ožujak i travanj 2012

 • Skupili smo 900kn za Dom za djecu s posebnim potrebama "Mali dom", Baštijanova.
  Kontakt gđe Darije dostupan na recepciji.

Prosinac i Siječanj 2011/12

 • Prikupili smo 700kn za azil nezbrinutih životinja u Dumovcu. Gđa Zajc, naš kontakt, nabavila je kaveze i druge potrepštine za životinjice. Slike dostupne na recepciji.

Listopad i studeni 2011

 • Prikupili smo 700kn za centar "Mali dom" u Baštijanovoj 1d. Kreativni pribor koristit će djeca s posebnim potrebama, njihovi štićenici.
  Kontakt gđe. Darija U.M. dostupan je na recepciji.

  Svibanj, Lipanj i Srpanj 2011
 • Prikupili smo 800Kn za Dorijana Katića, našeg susjeda koji je stradao u nesreći. Kontakt mame, gđe Katić, možete dobiti kod nas na recepciji.

Travanj 2011

 • Prikupili smo 660kn za djecu O.Š.A.Šenoa (Trešnjevka) 10 novih odbojkaških lopti koristit će za sportske aktivnosti i igru. Kontakt M. Flego.

Veljača i ožujak 2011

 • Prikupili smo 620kn za Tihomira Rok, mladića u komi već 7 godina.
  Kontakt skrbnika, Sandre Rok, možete dobiti na našoj recepciji.

  UKOLIKO ŽELITE SUDJELOVATI MOLIMO VAS DA NAS KONTAKTIRATE PUTEM E-MAILA ILI NA TEL.
  klara@mofit.hr ili damjan@mofit.hr. ,01/3012-148