English

Suspenzijski trening

trx

Uzroke, sve više prisutne, pretilosti možemo primarno potražiti u energetskoj neravnoteži – preobilan unos hrane u odnosu na potrošnju. Sjedilački način života uzeo je svoj danak. Imate li slične probleme ili pak jednostavno volite fitness, svidjet će vam se TRX – jedan od trenutno najpopularnijih rekvizita za vježbanje u svijetu.

TRX, what?

Trening suspenzije (viseći trening) ili TRX bazira se na vježbama jednostavnog tipa koje uključuju niz položaja i pokreta koji nisu specifični u svakodnevnom životu, ali su vrlo jednostavni za izvedbu. TRX trening uključuje velike mišićne grupe, potiče veliku kalorijsku potrošnju te oblikuje muskulaturu, reducira masno tkivo i poboljšava izdržljivost. Vježbanjem na TRX-u koristi se sila gravitacije i pokreti kako bi se proizveli neuro-mišićni odgovori na promjene položaja tijela.
Sam naziv (suspenzija = viseći, vješajući) govori da se vježbanje izvodi u različitim pozicijama višenja i upora gdje nam opterećenje predstavlja vlastita težina i gravitacija što sam trening čini vrlo izazovnim.Kome je namijenjen?

Podjednako je namijenjen muškarcima i ženama, prilagodljiv i rekreativcima i profesionalnim sportašima. Ako uzmemo u obzir da intenzitet treninga mijenjamo samo različitim položajem tijela, vježbe suspenzijskog treninga su sigurne i efikasne za sve, bez obzira na nivo trenutne kondicije. Iako mnoge vježbe s TRX-om zahtijevaju veliku aktivaciju trupa i ukupne funkcionalne snage, većina vježbi se može prilagoditi za početnike, starije osobe ili osobe sa prekomjernom težinom. Vježbe s TRX-om mogu se obavljati u zatvorenom prostoru ili vani.Vježbati možete bilo da ste u teretani, hotelskoj sobi, dvorani…

Trening suspenzije gradi istinski funkcionalnu snagu i poboljšava fleksibilnost, ravnotežu i osnovnu stabilnost, što je potrebno na sportskim borilištima i u svakodnevnom životu. Na njemu se može izvesti velik broj različitih vježbi i to u tri različite prostorne dimenzije: frontalnoj, sagitalnoj i poprečnoj.

VIDEO

Pogledajte kako se to radi u našem centru pod vodstvom trenera.IZDVOJENO

IZ CJENIKA


  • probni sat BESPLATNO
  • Teretana, sve grupe i stijena neograničeno 260,00kn
  • Teretana i grupe do 15h 199,00kn

PRIPREMILI SMO ZA VAS POSEBNE PAKETE CIJENA ZA GODIŠNJE ČLANARINE.

Za detaljnije informacije molimo Vas da nam se javite na tel.:3012-148 ili e-mail: info@mofit.hr

Jeste li znali?

- TRX je izumio Randy Hetrick, bivši Navy SEAL koji je htio napraviti rekvizit koji se može lako prenositi i upotrijebiti na terenu. Njegova ideja je sada pretvorena u milijunski posao i stvoren je revolucionarni fitness rekvizit, koji je budućnost funkcionalnog treninga za svakoga.

- TRX je idealan za brzo stjecanje kondicije, efikasno skidanje potkožnog masnog tkiva i ono najvažnije – utječe na oblikovanje i učvršćivanje cijelog tijela, pogotovo kritičnih ženskih zona kao što su trbuh, bedra, bokovi i stražnjica. Trening na TRX-u je visoko dinamičan i svaki put jedan novi izazov.

- Zbog svoje funkcionalnosti i jednostavne upotrebe, TRX je pronašao širok spektar primjene u pripremama sportaša, rehabilitaciji nakon ozljeda, u svakodnevnom rekreativnom vježbanju, a osobito u fitness centrima, kao dodatni sadržaj za vježbanje.